Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τα Ξενοδοχεία

Προσαρμοσμένες Απαιτήσεις HACCP

Στελέχη και προσωπικό ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων

Πληροφορίες

Διάρκεια Προγράμματος: 1 ημέρα

Ο ευαίσθητος χώρος του Τουρισμού και της Φιλοξενίας υπήρξε ανέκαθεν πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και του Πολιτισμού. Η κάθε επιχείρηση πλέον πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να προσφέρει ένα πληρέστερο, ποιοτικότερο και ασφαλέστερο πακέτο υπηρεσιών, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι όπλο στην μάχη αυτή είναι οι άριστα καταρτισμένοι άνθρωποι που στελεχώνουν την εκάστοτε επιχείρηση. Άλλωστε, αυτοί είναι οι απαραίτητοι παράγοντες διαφοροποίησης και απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Κατά την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα:

  • Αναλυθούν οι όροι υγιεινή τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων, μη ασφαλές τρόφιμο και ποιότητα
  • Εξεταστούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μη ασφαλές τρόφιμο καθώς και οι συνέπειες στον άνθρωπο από την κατανάλωση μη ασφαλών τροφίμων
  • Μελετηθεί η σωστή διαχείριση τροφίμων, από την παραλαβή, τη διάθεση μέχρι και την κατανάλωσή τους.
  • Γίνει αναφορά και στη νομοθεσία που αφορά τα τρόφιμα καθώς και στους τρόπους ανεύρεσης της νομοθεσίας στο διαδίκτυο
  • Δοθούν οι σωστοί χειρισμοί των τροφίμων από το προσωπικό του ξενοδοχείου μέσα από πρακτικά παραδείγματα

Για να ενημερωθείτε για το κόστος των προγραμμάτων επικοινωνήστε μαζί μας. Η BQC προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική για ανέργους και φοιτητές. Κάθε δεύτερη συμμετοχή από την ίδια εταιρεία θα έχει έκπτωση 10%.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση και ομαδική συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να διεκπεραιώσουν ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και εργασίες, καθώς και role playing exercises που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους (διαχείριση χρόνου, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία).

Στο τέλος, ένα τεστ αξιολόγησης και ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης διανέμονται στους συμμετέχοντες με σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσής τους και της επίτευξης των σκοπών της.

  • Εισαγωγή στην υγιεινή και στην ασφάλεια των τροφίμων
  • Μικροοργανισμοί και τα χαρακτηριστικά τους
  • Τροφικές δηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
  • Επιλογή κρίσιμων σημείων ελέγχου τροφίμων στο χώρο του ξενοδοχείου
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων σε χώρους ξενοδοχείων
  • Ξενοδοχειακό περιβάλλον
  • Διαδικασίες και απαιτήσεις καθαρισμού, απολύμανσης και εντομοκτονίας
  • Καλές και κακές πρακτικές χειρισμού τροφίμων
  • Νομοθεσία Υγιεινής Τροφίμων

Φόρμα Ενδιαφέροντος
Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος

Διαθέσιμα Προγράμματα

Κατόπιν αιτήματος
Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τα Ξενοδοχεία - Προσαρμοσμένες Απαιτήσεις HACCP

Γιατί να επιλέξετε την BQC

Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων.

Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί για να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία υψηλού επιπέδου στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η BQC είναι πιστοποιημένα από το Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσωπικού STAREGISTER, μέλος του IPC, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα έκδοσης διαπιστευμένων πιστοποιητικών διεθνούς αναγνωρισιμότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 σε όσους συμμετέχουν με επιτυχία σε αυτά.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί Πιστοποίησης

...