Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος

Το HACCP είναι μια διεθνής προδιαγραφή, η οποία μέσα από την συστηματική προσέγγιση και ανάπτυξη ενός συστήματος με το οποίο αναγνωρίζονται η επικινδυνότητα και σοβαρότητα των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων, λειτουργεί προληπτικά στη διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας των τροφίμων.

Είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 852/2004 και στηρίζεται σε 7 βασικές αρχές: τη διεξαγωγή ανάλυσης κινδύνου, τον καθορισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCPs), την καθιέρωση κρίσιμων ορίων, την καθιέρωση διαδικασιών παρακολούθησης, την καθιέρωση διορθωτικών ενεργειών, την καθιέρωση διαδικασιών επαλήθευσης και την καθιέρωση τήρησης αρχείων και διαδικασιών τεκμηρίωσης.

cheeseboard 1

Σε ποιους απευθύνεται

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ή οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα, ανεξαρτήτως μεγέθους που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα και περιλαμβάνει επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα (εκτροφή ζώων, παραγωγή φυτικών προϊόντων), επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα (μεταποίηση για παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών) και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση

Τα οφέλη που προσφέρει

Τεκμηρίωση συμμόρφωσης εκάστοτε οργανισμού με την σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία, αποφυγή τυχόν εσφαλμένων πρακτικών, μείωση αστοχιών και αντιμετώπιση τυχόν διατροφικών κρίσεων

Επίτευξη συνεχούς βελτίωση της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων και ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης των καταναλωτών για τα προϊόντα του εκάστοτε οργανισμού

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να αποκτήσει HACCP έρχεται σε επαφή με την BQC, συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο info@bqc.gr ή με fax στο 2112213726.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ορίζεται από τον Φορέα Πιστοποίησης η κατάλληλη ομάδα επιθεώρησης και προγραμματίζεται η επιτόπια επιθεώρηση κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του Φορέα και της Επιχείρησης.

Στην επιτόπια επιθεώρηση γίνεται έλεγχος των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων, εάν η σχετική με την Ασφάλεια Τροφίμων Νομοθεσία εφαρμόζεται καθώς και ο βαθμός ικανοποίησης των απαιτήσεων τεκμηρίωσης.

Εφόσον δεν εντοπιστούν ευρήματα (Παρατηρήσεις – Μη Συμμορφώσεις) εκδίδεται σε λίγες μέρες η Βεβαίωση. Διαφορετικά, ορίζεται ένα χρονικό πλαίσιο στο οποίο, εφόσον η επιχείρηση έχει άρει τις μη συμμορφώσεις, εκδίδεται η Βεβαίωση.

Η BQC είναι Διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τα Πιστοποιητικά που εκδίδει είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένους επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη γνώση και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Οι επιθεωρητές μας αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη σαν επιχειρηματικό συνεργάτη ώστε να επιτυγχάνονται επιθεωρήσεις με μεγάλη εξειδίκευση, αναλυτικά αποτελέσματα και Υψηλή προστιθέμενη Αξία για κάθε επιχείρηση.

Διαδικασία Πιστοποίησης / Απαραίτητα Έγγραφα​

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί με βάση το Πρότυπο Πιστοποίησης ISO 9001 έρχεται σε επαφή με την BQC, και αφού ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο, συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο info@bqc.gr.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ορίζεται η ομάδα επιθεώρησης που θα πραγματοποιήσει την επιθεώρηση, η οποία γίνεται σε 2 στάδια που περιλαμβάνουν επιτόπια επίσκεψη. Κατόπιν επιτυχούς επιθεώρησης εκδίδεται πιστοποιητικό συμμόρφωσης το οποίο έχει τριετή διάρκεια και υποστηρίζεται με δύο ετήσιες επιθεωρήσεις επιτήρησης. Μετά το πέρας των τριών ετών το Πιστοποιητικό επανεκδίδεται κατόπιν επιθεώρησης επαναπιστοποίησης.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί Εκπαίδευσης

...