Καταναλωτής και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – πως επιλέγουμε και τι προσέχουμε
Διατροφική αξία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου
Φαινόλες και ο ρόλος τους
Γευστική αρμονία ελαιόλαδου και φαγητού (με παραδείγματα)
Επίδραση των χημικών ιδιοτήτων του ελαιόλαδου στην γεύση και την ποιότητα
Διεθνείς Διαγωνισμοί και προδιαγραφές τους
Εκθέσεις. Πως επιλέγουμε, πως προετοιμαζόμαστε, τι λάθη κάνουμε
Πρότυπα πιστοποίησης που απαιτούνται (ISO 22000, HACCP, BRC κτλ. και η εφαρμογή τους στο ελαιοτριβείο, στην τυποποίηση, αποθήκευση, μεταφορά και εμπορία του ελαιόλαδου)
Νομοθεσία ελαιόλαδου
Χημικές αναλύσεις που απαιτούν οι κύριες χώρες στόχοι εξαγωγών
Νομοθεσία αποβλήτων
Βιολογικό ελαιόλαδο
Νομοθεσία ετικέτας (επισήμανση ελαιόλαδου)
Εξαγωγές. Διεθνείς εμπορικοί όροι, θέματα προώθησης και marketing, ο ρόλος των social media
Απαιτήσεις για διοργάνωση γευστικών δοκιμών ελαιόλαδου