Εφαρμογή ορθών πρακτικών από τη συγκομιδή ως την τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου

Περιεχόμενα Εκπαιδευτικού Προγράμματος

  • Μέθοδος Οργανοληπτικής αξιολόγησης παρθένων ελαιόλαδων (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας)
  • Θετικές και Αρνητικές ιδιότητες και πως τις ξεχωρίζουμε
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του παρθένου ελαιόλαδου
  • Ορθές πρακτικές (σύμφωνα με το διεθνές συμβούλιο ελαιοκομίας) για καλλιέργεια, συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση
  • Ελαιοτριβεία. Πως επιλέγουμε και τι προσέχουμε
  • Φιλτράρισμα και μέθοδοι φιλτραρίσματος
  • Αποθήκευση, δεξαμενές, συνθήκες απουσίας οξυγόνου με άζωτο, απαιτήσεις χώρου
  • Ιχνηλασιμότητα
  • Ελληνικές Ποικιλίες – ανερχόμενες Ελληνικές ποικιλίες
  • Διεθνείς ποικιλίες (Βόρειο και Νότιο Ημισφαίριο)
  • Διεθνείς κανονισμοί – κανονισμοί Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
  • Συσκευασία (νομοθεσία, επιτρεπόμενα υλικά, εμπορικά μεγέθη, καλές και κακές πρακτικές, τι φιάλη επιλέγουμε)
  • Καταναλωτής και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – πως επιλέγουμε και τι προσέχουμε
  • Διατροφική αξία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου
  • Φαινόλες και ο ρόλος τους
  • Γευστική αρμονία ελαιόλαδου και φαγητού (με παραδείγματα)
  • Επίδραση των χημικών ιδιοτήτων του ελαιόλαδου στην γεύση και την ποιότητα
  • Διεθνείς Διαγωνισμοί και προδιαγραφές τους
  • Εκθέσεις. Πως επιλέγουμε, πως προετοιμαζόμαστε, τι λάθη κάνουμε
  • Πρότυπα πιστοποίησης που απαιτούνται (ISO 22000, HACCP, BRC κτλ. και η εφαρμογή τους στο ελαιοτριβείο, στην τυποποίηση, αποθήκευση, μεταφορά και εμπορία του ελαιόλαδου)
  • Νομοθεσία ελαιόλαδου
  • Χημικές αναλύσεις που απαιτούν οι κύριες χώρες στόχοι εξαγωγών
  • Νομοθεσία αποβλήτων
  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • Νομοθεσία ετικέτας (επισήμανση ελαιόλαδου)
  • Εξαγωγές. Διεθνείς εμπορικοί όροι, θέματα προώθησης και marketing, ο ρόλος των social media
  • Απαιτήσεις για διοργάνωση γευστικών δοκιμών ελαιόλαδου
  • Επισκέψιμοι χώροι – ελάχιστες απαιτήσεις, σημεία προσοχής
  • Γαστρονομικός τουρισμός

Κλείστε θέση τώρα

Elaiolado OliveOil
Εφαρμογή ορθών πρακτικών από τη συγκομιδή ως την τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου
350,00 

Εναλακτικά

Κατεβάστε και στείλτε μας την Αίτηση συμμετοχής στο

training@bqc.gr