Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων

Εργαζομένους όλων των επιχειρήσεων, δημοσίων και ιδιωτικών που ασκούν δραστηριότητες τροφίμων όπως: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση, πώληση, διάθεση κ.α.

Πληροφορίες

Διάρκεια Προγράμματος: 1 ημέρα

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η τήρηση των όρων και των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων από τις επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών όπως και η προστασία του καταναλωτή.

Μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες, θα είναι σε θέση να:

  • Αναγνωρίζουν ένα ακατάλληλο τρόφιμο και τους ορθούς τρόπους διαχείρισής του
  • Λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σωστή διαχείριση και συντήρηση τροφίμων
  • Συνδυάζουν τις αποκτώμενες γνώσεις με την εμπειρία τους εφαρμόζοντας κανόνες
  • Γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι χειριστές και καταναλωτές

Για να ενημερωθείτε για το κόστος των προγραμμάτων επικοινωνήστε μαζί μας. Η BQC προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική για ανέργους και φοιτητές. Κάθε δεύτερη συμμετοχή από την ίδια εταιρεία θα έχει έκπτωση 10%.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση και ομαδική συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να διεκπεραιώσουν ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και εργασίες, καθώς και role playing exercises που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους (διαχείριση χρόνου, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία).

Στο τέλος, ένα τεστ αξιολόγησης και ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης διανέμονται στους συμμετέχοντες με σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσής τους και της επίτευξης των σκοπών της.

  • Ανάλυση όρων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, μη κανονικά και μη ασφαλή τρόφιμα και ποιότητα
  • Εξέταση όλων των πιθανών κινδύνων και των συνεπειών κατανάλωσης μη ασφαλών τροφίμων από τον άνθρωπο
  • Μελέτη σωστής διαχείρισης τροφίμων, από την παραλαβή μέχρι την κατανάλωσή τους
  • Αναφορά στην τροφική Νομοθεσία και τρόποι ανεύρεσής της στο διαδίκτυο
  • Μελέτη και πρακτικά παραδείγματα του Συστήματος Ανάλυσης Κινδύνων και των κρίσιμων σημείων ελέγχου (HACCP)
Φόρμα Ενδιαφέροντος
Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος

Διαθέσιμα Προγράμματα

05/05/2025
Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων

Γιατί να επιλέξετε την BQC

Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων.

Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί για να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία υψηλού επιπέδου στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η BQC είναι πιστοποιημένα από το Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσωπικού STAREGISTER, μέλος του IPC, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα έκδοσης διαπιστευμένων πιστοποιητικών διεθνούς αναγνωρισιμότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 σε όσους συμμετέχουν με επιτυχία σε αυτά.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί Πιστοποίησης

...